Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

χρώματα και έντεχνος συλλογισμός

Πιάσε  κόκκινο..
Παιχνίδι στη χρωματιστή κάμπια της αυλής μας . Περπατάμε ελεύθερα με τον ήχο καστανιέτας. Στο σταμάτημα τα παιδιά καλούνται να σταθούν στο χρώμα που ακούνε και  ο καθένας μας αναφέρει κάτι που να έχει το αντίστοιχο χρώμα  .....  


ΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΏΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ και με συνεργασία γίνεται το ουράνιο τόξο

Η  ΙΣΤΟΡΊΑ  ΟΜΩΣ  ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ  απο τους μικρούς μας συγγραφείς  με  απρόσμενη φαντασία....
και για περισσότερη  ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗ  ΣΚΕΨΗΣ  ρωτήσαμε τα παιδιά ποιά παιχνίδια θα ήθελαν να παίξουν με το ουράνιο τόξο...... και καταγράψαμε τις απαντήσεις.

ΚΥΚΛΟΙ  ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ απο τον  ομώνυμο πίνακα ζωγραφικής του ΚΑΝΤΙΝΣΚΙ που είδαμε στον υπολογιστή  τα παιδιά έφτιαξαν τον πίνακα με ομαδικό κολλάζ.
ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ .ήταν ο τίτλος που έδωσαν στον πίνακά τους και η έμπνευση δεν άργησε .... 
οι μικροί συγγραφείς εν δράσει.....
Μια φορά........... ήταν ένα αγόρι ο Τάκης που του άρεσε να παίζει στην αυλή του με το τραμπολίνο κρατώντας μπαλόνια στα χέρια του..... Μια μέρα όταν έπαιζε και πήδαγε πολύ ψηλά φύσηξε αέρας και τα μπαλόνια του ξέφυγαν απο τα χέρια του. Ο αέρας τα πήγε πολύ πολύ ψηλά. Τα έφτασε στο διάστημα.Εκεί τα βρήκε κάποιος περίεργος άνθρωπος . Ήταν ο Άρμστρονγκ, ο αστροναύτης , (ο Ιάσων με τις ιδέες του προνήπιο)  τα πήρε και τα πήγε στον πλανήτη Άρη.....
 
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΙΝΑΚΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΤΟΥ  Α. ΜΑΤΙΣ  , σε εικόνα και  στον υπολογιστή  ,χρησιμοποιώντας zoom  και αξιοποιώντας τις ρουτίνες σκέψης ( δες, σκέψου, αναρωτήσου ) ,( ενεργοποίηση σκέψης... καλλιέργεια ΓΛΩΣΣΑΣ ), ήταν πηγή έμπνευσης ....για δημιουργία  ιστορίας , εικονογραφημένης  με ομαδικές εργασίες. 
  
¨΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου