Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

το ταξίδι της ελιάς

Δεντράκι ευλογημένο......μιλάμε βέβαια για την ελιά και το ταξίδι της ,απο το δέντρο στο πιάτο μας  ...ως λάδι,σαπούνι,ελιά στη σαλάτα ...Επεξεργαζόμαστε τις πρώτες εμπειρίες  και γνώσεις των παιδιών και στη συνέχεια συλλέγουμε πληροφορίες και υλικό( ιστορίες, εικόνες, ποιήματα, αινίγματα, πίνακες ζωγραφικής στο διαδίκτυο, τραγούδια). Παρατηρούμε ,επεξεργαζόμαστε,ενεργοποιούμε τη σκέψη,δίνοντας,  ευκαιρίες έκφρασης της σκέψης, μαθαίνουμε παροιμίες, αινίγματα ,βρίσκουμε σύνθετες λέξεις, καλλιεργώντας τη γλώσσα  ( ανάγνωση, γραφή),τα μαθηματικά,θεατρική έκφραση...
 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ , το ταξίδι της ελιάς .Αφού έγινε συζήτηση για τα χαρακτηριστικά ενός βιβλίου, ζωγράφισαν τα στάδια επεξεργασίας-παραγωγής λαδιού και τα κόλλησαν στις σελίδες του βιβλίου στη σωστή σειρά , διακοσμώντας το εξώφυλλο με κλαδάκια που έφεραν τα ίδια.

Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ    . ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Η ΣΟΦΗ ΕΛΙΑ  . ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , τις ημέρες επετείου του Πολυτεχνείου και επικεντρωθήκαμε  στην αξία της Δημοκρατίας όπως μας τη δείχνει και η σοφή ελιά και η ιδέα δεν άργησε...να φτιάξουμε μια γιγαντόκουκλα με 2 ξύλα και κάποια κομμάτια ύφασμα, μαλλί  και μια βάση τούρτας. Τα περιστέρια της δημοκρατίας  στόλισαν το φόρεμά της .Έτοιμη μέσα στον ελαιώνα με τα ατομικά δεντράκια απο ρολά υγείας για κορμό .

    .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου